Geschiedenis
Het metselbedrijf is in 1977 opgericht door Johan Hollink. Het kantoor en de werkplaats waren gevestigd aan de Kalkhovenweg. Binnen korte tijd groeide het personeelsbestand naar zo’n 20 werknemers.

In de beginjaren ’80 begon het metselbedrijf behalve metselwerk, zich ook met het lijmwerk van kalkzandsteen bezig te houden.

In 1985 verhuisde de werkplaats naar de Industriestraat. Het personeelsbestand groeide die jaren tot een piek van 115 werknemers. Grote projecten in die jaren waren de woningbouwprojecten:

‘Kronenburg’ te Nijmegen‘Knutteldorp’ te DeventerOok de bouw van sportcentrum ‘de Scheg’, een aantal jaren later was een hoogtepunt. Aan dit gebouw gingen bijna 3 miljoen gevelstenen!In 1997 namen Fons Waanders en Alfons Hollink het bedrijf over van Johan. Op dat moment had het bedrijf een personeelsbestand van zo’n 40 werknemers. Het kantoor verhuisde naar de Warfriet. De werkplaats bleef in de eerste instantie aan de industriestraat, om een paar jaar later naar de Heetpasweg te verhuizen.In 2005 ging Alfons Hollink alleen verder met de bedrijfsvoering van het metselbedrijf, en bleef Fons Waanders als uitvoerder/voorman werkzaam binnen het bedrijf. Het kantoor verhuisde toen naar de Heetpasweg.

Tegenwoordig heeft het metselbedrijf bijna 40 jaar ervaring, en momenteel nog een vast personeelsbestand van 10 werknemers.Om schommelingen in werkdruk op te vangen huren wij vakgerichte mensen in.Ons gemiddelde personeelsbestand is zo’n 25-30 werknemers.

Erkend Leerbedrijf
Metselbedrijf Hollink is een erkend leerbedrijf, en aangesloten bij het landelijke  opleidingsinstituut:

VolandisWij hebben regelmatig leerling metselaars aan het werk van zowel primair als voortgezet niveau.Dit gaat via de Bouwopleiding:BouwmensenDe vergrijzing in de bouw neemt toe, en daarom vinden wij het belangrijk om een goede doorstroming en continuïteit in de bouw te houden, om in de toekomst ook genoeg vakgericht personeel aan het werk te kunnen hebben.Werkgebied:

Werkgebied
Ons werkgebied bestaat voornamelijk uit de provincies:

  • Overijssel
  • Gelderland
  • Utrecht (Utrecht-oost)
  • Uiteraard zijn grotere afstanden mogelijk